Skip to main content

Over ons

Als juweelontwerpster heeft Ann Strijbol een realistische en eigentijdse zin voor esthetiek.

42

De naam van de collectie – Chapter 42 – verwijst hierbij naar de leeftijd waarop de bezielster terug aanknoopte bij haar academische verleden waarin ze Edelsmeedkunde en Juwelenontwerp studeerde te Antwerpen.

Ann Strijbol

Naast haar werk als ontwerpster, is zij ook modestyliste waardoor een wakend oog voor draagbare esthetiek haar niet vreemd is. Inspiratie haalt zij vooral uit haar gevoel en ze baseert zich hoofdzakelijk op de gebruikte materialen en hun kleuren die zij subtiel en smaakvol combineert.  

De juwelen van Ann Strijbol zijn vaak samengesteld uit verschillende onderdelen die ook afzonderlijk kunnen worden gedragen of als deel van een ander geheel.

Onze collectie

Zo vinden we in de collectie halskettingen die bestaan uit tot wel drie verschillende kettingen. Naar gelang de gelegenheid, de outfit en gemoedstoestand van de draagster kunnen verschillende stukken en onderdeeltjes worden toegevoegd of juist weggelaten.

In de Chapter 42 collecties wordt vooral gebruik gemaakt van halfedelstenen zoals agaat, rozenkwarts, rookkwarts, hematiet, koraal, lapiz lazuli, jade, labradoriet, amazoniet, aventurijn, topaas, opaal, carneool, (groene) ametyst, onyx en calzedonia.

Kleuren zijn doorgaans zacht met een occasionele felle gekleurde steen als uitzondering op de regel.